Låna pengar eller sälja gammalt guld?

Det är bra att det går att låna pengar till saker som hus och bil, men det är nästan alltid bäst att undvika att skuldsätta sig med små, snabba lån som låter bra på pappret men kostar mer än de smakar i räntor och avgifter. Extra onödigt är det att låna pengar om du redan har pengarna, men bara inte har tänkt på det. Så är det nämligen för många svenskar.

Nästan alla svenska hushåll har oanvänt guld hemma, kanske i form av trasiga föremål, tandguld, eller kanske bara ett gammalt guldsmycke du inte använder. Till oss kan du sälja guldhalsband, guldringar och även trasigt guld! På så vis kan du undvika att låna pengar online eller via sms till höga räntor för att finansiera det du behöver.

Snabba lån eller räntefria pengar i handen?

Guldbrev köper guld i nästan alla dess former – ett bra, tryggt och enkelt sätt att få extra pengar i plånboken utan att behöva låna pengar direkt. Genom Guldbrev kan du sälja guld och ha pengarna på kontot redan efter 24h, vilket i de flesta fall till och med är snabbare än det går att låna pengar!

Genom att välja Guldbrev behöver du heller leta upp någon lokal guldhandlare, utan kan tryggt och säkert sköta hela försäljningen från hemmet, samtidigt som du enkelt kan jämföra priser och se hur mycket ditt guld är värt. Vi erbjuder en mycket transparent process som gör guldförsäljning till ett betydligt bättre alternativ än att låna pengar, och inte minst skuldfritt. 

Det bästa alternativet till att låna pengar

Att använda Guldbrev är i de allra flesta fall bättre än att ta ett lån direkt när du får ont om pengar. Istället för att du sätter dig i skuld till någon och förbinder dig att betala höga räntor i flera månader eller år, får du istället pengar genom att sälja till oss, utan skulder eller krav. Guld har använts som reserv av både riksbanker och privatpersoner i alla tider, så när reserverna behövs är det bra att komma ihåg att de finns!

Eftersom vi även köper skadat guld och skrotguld har du ingenting att förlora och får betalt minst lika snabbt som med snabba lån. Du får pengarna utbetalda inom 24 timmar från det att vi mottagit och värderat ditt guld!

Så här gör du för att sälja guld och slippa låna pengar:

  • Beställ ett Guldbrev längst upp på den här sidan. Brevet skickas ut till din folkbokföringsadress redan samma dag (om det beställs innan 17:00) och innehåller ett avtal, en säkerhetspåse, ett returkuvert samt instruktioner.

  • Placera det guld du vill sälja i säkerhetspåsen och placera den tillsammans med det underskrivna avtalet i returkuvertet.

  • Returkuvertet är förfrankerat och skickas som värdepost. För att du ska känna dig helt trygg med att sälja guld till Guldbrev försäkrar vi även alla försändelser med upp till 10 000 kronor.

  • Våra experter värderar allt guld som kommer in till oss och betalar sedan ut pengarna till dig inom 24 timmar.

Guldbrev betalar bra för begagnat guld

Det finns fler skäl till att det är betydligt bättre att sälja sitt avlagda guld än att låna pengar, även förutom att det är bättre att använda egna pengar än att låna pengar online eller via sms. Ett av skälen är att guldet gjort en svindlande resa uppåt i pris under de senaste åren och nått en historiskt hög nivå. Chansen är alltså god att du får bättre betalt för guldet idag än när du köpte det. Dessutom erbjuder Guldbrev mycket bra guldpriser.

Ett av huvudskälen till att vi betalar så bra för allt guld vi köper är att vi inte har dyra butiker på exklusiva adresser runt om i landet. Istället lägger vi dessa pengar på att kunna erbjuda ett av marknadens bästa pris på guld, samt en trygg försäljningsprocess och god service till våra kunder.

Många nöjda kunder har sluppit låna pengar

Vår strategi är att våra kunder ska bli så nöjda att de rekommenderar Guldbrev till vänner och bekanta. Det är den bästa sortens kundbetyg man kan få som guldköpare. Vi är mycket glada och stolta över att fler än 100 000 kunder redan valt Guldbrev när de ska sälja guld. Du kan läsa mer om vad våra kunder gjort för pengarna de fick för sitt guld när de sålt det till oss. Läs mer här!

Så strunta i att låna pengar och leta istället igenom byrålådan och se om du inte kan hitta gammalt trasigt guld att sälja!

Beställ ditt gratis Guldbrev
Paragraf 9 i förordningen om handel med begagnade varor (SFS 1999:272) kräver att samtliga kunders identitet kan styrkas. Ditt Guldbrev® skickas hem till den folkbokföringsadress som ditt personnummer är knutet till varför vi behöver denna uppgift.

Sälj guld till vårt högsta guldpris

(per gram för 24 karat)

  • 14k
  • 18k
  • 20k
  • 24k

Gäller guldtackor från Boliden som skickas med vändande post, maximerat till 25 gram/person. Se vår prislista, villkor för pris med snabbhetsbonus och villkor för våra högsta priser här.

Beställ guldbrev