Sälja guld till Pantbanken eller Guldbrev?

Att pantsätta sina guldföremål innebär att de används som säkerhet för ett lån. Därför kallas processen även för pantbelåning. Många går till pantbanken i Göteborg, Stockholm, Malmö och andra städer för att "sälja" guld, men vad som egentligen händer är att de tar ett lån som får löpa ut så att säkerheten, d.v.s. guldföremålet, går vidare till auktion.

Att belåna sitt guld kan vara ett befogat och praktiskt alternativ om du vill låna pengar och avser att hämta ut guldet och lösa lånet. De flesta använder faktiskt också pantbankerna på det sättet. För det ändamålet är pantbanker seriösa aktörer som i praktiken fungerar som en vanlig bank.

Jämför guldpriser per gram hos Pantbanken och Guldbrev

Är du däremot ute efter att sälja guldet vill vi gärna påminna om att du kan få bättre betalt av Guldbrev. Liksom pantbanken i Umeå eller valfri stad värderar vi guldet genom att fastställa karathalt och vikt, och betalar sedan ut ett guldpris per gram baserat på det faktiska guldinnehållet.

Eftersom guldpriset per gram är högt oavsett karathalt blir skillnader i pris snabbt märkbara efter bara några gram. Pantbanker i Stockholm, Göteborg, Malmö m.m. sätter priser individuellt och relativt stora skillnader kan förekomma. Därför är det mycket viktigt att alltid jämföra guldpriserna per gram för de olika karathalterna. Guldbrev erbjuder priser som tål att jämföras!

Om det handlar om större mängder guld, som exempelvis en guldkedja, kan skillnaden bli tusentals kronor beroende på vem du väljer att sälja till. Många tror att en Pantbank är det enda trygga alternativet när de behöver omvandla sitt guld till pengar snabbt, men Guldbrevs process är både säker och snabb. Ditt guld skickas som rekommanderad post och är försäkrat till 10 000 kronor. Du har också rätt att avbryta affären om du inte skulle vara nöjd.

Tidsmässigt går det naturligtvis snabbt att besöka sin lokala pantbank i Malmö o.s.v. och få pengar i handen, men faktum är att du inte tappar mycket tid på att istället beställa ett Guldbrev och sälja ditt guld till oss istället. Till oss säljer du ditt guld tryggt, snabbt och enkelt och har slantarna utbetalda inom 24h efter att ditt guld värderats. Det är något långsammare än hos Pantbanken (förutsatt att du har en i närheten) men kanske betydligt bättre betalt. Beställ ditt Guldbrev redan idag så har du brevet i lådan imorgon (vid beställning innan kl. 17).

Vi bryr oss inte om guldföremålens skick

Guldbrev tar emot allt det guld du kan tänka dig att sälja oavsett om dina guldsmycken är trasiga eller i nyskick. Priset bestäms av dina smyckens karathalt och vikt. Att de har personlig gravyr, är trasiga eller fula har ingen som helst betydelse. Det beror på att de guldföremål vi köper in inte säljs vidare i befintligt skick utan återvinns genom att smältas ner.

Du får alltid en noggrann och ärlig värdering av ditt guld som går till på liknande sätt som på pantbanken. Våra värderare kontrollerar guldhalten med instrument och proberstenar, och väger sedan föremålen på vågar som är certifierade av SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut.

Få en bra värdering av ditt guld hos Guldbrev och gör en bra affär. Läs mer under "Så fungerar det" för att ta reda på mer om hur det går till att sälja guld till Guldbrev. Försäljningsprocessen skiljer sig från hur pantbanken arbetar, men vi kompromissar aldrig med säkerheten.

Guldbrev har låga kostnader och högt guldpris

Guldbrev erbjuder en snabb och smidig process och arbetar annorlunda än din lokala pantbank i Göteborgeller Malmö. Eftersom vi bedriver vår verksamhet centralt och via hemsidan, istället för i fysiska butiker, har vi mycket låga omkostnader i jämförelse. Det vi sparar på vår effektiva inköpsprocess kan vi lägga på att erbjuda dig ett högt guldpris.

Använd formuläret direkt här på hemsidan för att påbörja din guldförsäljning direkt. Vill du hellre belåna guldet för att senare hämta ut det rekommenderar vi Pantbanken. I så fall hälsar vi dig varmt välkommen tillbaka vid ett tillfälle om du har guld att sälja!

Läs mer om vilka vi är under "Om oss" eller kontakta oss för frågor eller funderingar.

Beställ ditt gratis Guldbrev
Paragraf 9 i förordningen om handel med begagnade varor (SFS 1999:272) kräver att samtliga kunders identitet kan styrkas. Ditt Guldbrev® skickas hem till den folkbokföringsadress som ditt personnummer är knutet till varför vi behöver denna uppgift.

Sälj guld till vårt högsta guldpris

(per gram för 24 karat)

  • 14k
  • 18k
  • 20k
  • 24k

Gäller guldtackor från Boliden som skickas med vändande post, maximerat till 25 gram/person. Se vår prislista, villkor för pris med snabbhetsbonus och villkor för våra högsta priser här.

Beställ guldbrev